scotti, obowiazują w/g ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r trzy grupy niepełnosprawności:1 grupa-znaczny;2 grupa-umiarkowany;3 grupa-lekki.To odpowiada staremu podziałowi:na 1;2;i3 grupę.Więcej na te temat w wyzej podanej ustawie.pozdrawiam jan
Czesto operujecie "grupami" inwalidzikimi. I, II grupa a u mnie w decyzji nic takiego nie znalazlem ?? Moze mi ktos powiedziec gdzie i jak tego sie mam dowiedziec?
po amputacji uda, na pierwszej komisji dostalej I grupe na okolo 1,5roku , na drugiej komisji II grupe na stale.
Nie chodzi o to ze oni sprawdza czy odrosnie noga, oni sprawdzaja czy jestes samodzilny i czy moga przyznac druga grupe, czy tez niezdolny do samodzilenej egzystejcji i I grupe. Jak widac ma to jakis sens gdyz niektorzy z wyzej opsianycxh maja komplikacje znacznie utrudniajace funkcjonowanie, inni nie.
To ja chyba mam jeszcze wieksze szczescie, gdyz pierwsza decyzja (3 mies.temu) i renta na stale Nie wiem tylko co tam brytyjski lekarz napisal bo rente mam od 3-ech miesiecy i juz mi przyslali jakies zaswiadczenie "potwierdzenie o zyciu"? , czy cos w tym rodzaju :mrgreen:
strasznieobciety odpowiedział w temacie: Re: orzeczenie
:-P :-P :-P :-P wcale nie musisz sie stawiac na zadnej komisji lekarz pisze ze masz problem z poruszaniem ty jeszcze do tego stosowanie ,,naplaczesz im w kolnierz ,,i komisje masz w domu.po klopocie ja jestem strasznie obciety i nawiedza mnie komisja co 3 lata. :-P :-P :-P