Witam i czytając wasze posty i ciekawostki głupot i niekompetencji komisji lekarskich i lekarzy orzeczników - BRAK MI SŁÓW.
Ale kto za nas sie upomnie i powalczy za nzsze prawa przeciwko niekompetencji, arogancji i głupocie ??????????????????????????????????????????????????????????
Witam.
Mam poważne kłopoty zdrowotne a amputacja na poziomie uda tylko to wszystko komplikuje. Byłem niedawno na komisji , przedstawiłem dokumentacje lekarską stwierdzającą że mój stan zdrowotny jest -/rokowania niepewne/
Lekarz na komisji stwierdził że teraz\ dostanę\ protezę stałą i to załatwia cała sprawę.Orzeczenie dostałem na 2 lata - myślę sobie że to jakiś żart.
Również należe do tych "szczęśliwców" stawiających się przed oblicze Wielkich Komisji,w tym roku także mnie to czeka.
Poprzednio miałam się wstawić dzień po operacji płuc,nie pomogl fakt,ze pojechała moja siostra z wyjaśnieniem że jestem na OIOM-ie-zostałam"wstrzymana" na miesiąc,pojechałam w pózniejszym terminie--prosto z chemii.Polskie realia
witam Wszystkich!!
jestem ponad 2 lata po amputacji nogi powyżej kolana,
i zastanawia mnie jedna kwestia,mam pytanie do osob ktore maja ten sam problem.
co roku musicie sie stawiac na komisii lekarskiej i sprawdzaja Wam czy czasami noga nie odrosla??i orzeczenia o stopniu niepełnosprawnosci wydaja np na 2 lata??
dla mnie to jest glupota...