Miałem ta sama przypadłość. Z perspektywy czasu powiem Ci, że na dzien dzisiejszy nie odczuwam żadnych skutków tego ze mam krótszy palec. Tez sie balem, bo moja praca wymaga posługiwania się bardzo precyzyjnymi narzędziami, ale z czasem nauczyłem się nimi posługiwać na nowo. Dzis po ponad roku od wypadku moge powiedzieć, że wszystko jest jak dawniej. Nie martw się! Pozdrawiam cieplutko!
Tydzień temu straciłem 1/2 kciuka prawej ręki jestem praworeczny i jest mi ciężko dalej nie umiem sobie z tym poradzić nie wiem co już robić mam dopiero 24 lata :/
z ocaniseptem to radziłabym uważać. Wcale nie jest taki dobry. Może na małą ranką to jest ok ale w poważniejszych sprawach to tylko ktoś kto naprawdę zna się na ranach. "Domowymi" sposobami na własną rękę można sobie więcej krzywdy zrobić. Z doświadczenia mogę Ci polecić Przychodnię Leczenia Ran w Warszawie. Pani Agnieszka Głuszczak profesjonalnie zajmuje się ranami i ma ogromne doświadczenie
Co do przyklejania strupow to kup sobie opatrunki "bactigras". To sa opatrunki parafinowe z dodatkiem antybiotyku. Psikaj na rane obficie Octaniseptem, potem Bactigras a na to bandaż nie za scislo.